Hirdetések 2021.08.15.

Nagyboldogasszony (évközi 20. hét): 2021. 08.15.

1./ Városunk szülötte, főtisztelendő Demeter Mátyás tb. kanonok, érseki tanácsos úr, életének 93 évében, augusztus 9-én, a nyíregyházi kórházban elhunyt. Búcsúztatása kedden, délelőtt 10 órakor a Szent László templomban lesz szentmise keretében, majd a mise után, a városi temetőben helyezzük el nyughelyére. Imádkozzunk érte, és aki tud, vegyen részt a búcsúszertartáson.

2./ Pénteken, augusztus 20-án, Szent István királyunk ünnepén a közös városi megemlékezés és kenyérmegáldás délelőtt 9.30-kor koszorúzással kezdődik a parkban, a Szent István szobornál. Ezt követően 10 órakor a szentmise, majd 11 órakor a templom előtti téren, a városi ünnepi megemlékezés és kenyérmegáldás veszi kezdetét.

3./ Takács István mezőkövesdi festőművész a 38-as Eucharisztikus Kongresszusra három grafikát készített, ami képeslapokon abban az évben két-két színárnyalatban jelent meg. Az idei kongresszusra készülve a Takács István Alapítvány újra kinyomtatta ezeket a képeslapokat két színes Takács képpel kiegészítve. A képeslapok egységesen 50 Ft-os áron megvásárolhatók a bejáratnál kitett kisasztalnál.

4./ A Kisasszony búcsúra, szeptember 5-én, vasárnap buszos zarándoklatot szervezünk Mátraverebély-Szentkútra. A részvételi díj 3000 Ft. Kérjük, a díj befizetésével, minél előbb jelentkezzenek a sekrestyében vagy a plébániai irodán, akik szeretnének velünk jönni.

5./ Van még hely a kongresszus záró, pápai miséjére induló buszunkon is. A részvételi díj itt is 3000 Ft, aminek befizetését most már kérjük a jelentkezőktől.